Jobposting vs. headhunting: adverteren of echt contact maken?

Jobposting vs. headhunting: adverteren of echt contact maken?

Waarom wij gebruik maken van headhunting en niet van jobposting? Omdat we vinden dat headhunting veel meer voordelen heeft en succesvoller is dan jobposting. Een goede headhunter kan actief meedenken in jouw carrière, zodat je niet verstrikt raakt in de tunnelvisie van een functie. En als opdrachtgever ben je niet alleen toegewezen op beschikbare kandidaten maar kun je echt de top van de markt ontdekken.

Ontmoet de carrièremaker: Thomas Bader

Ontmoet de carrièremaker: Thomas Bader

Dagelijks zijn we in gesprek met commerciële carrièremakers die hard op stoom zijn in hun carrière. Eén van die carrièremakers is Thomas Bader, via Echt Carrièremakers aan de slag gegaan als Business Development Manager bij Siteimprove in Amsterdam. We blikten met hem terug op zijn contact met en bemiddeling via Echt Carrièremakers nu anderhalf jaar later.

Zijn dit echt de hoogtijdagen van recruitment?

Zijn dit echt de hoogtijdagen van recruitment?

Vanaf mijn start met Echt Carrièremakers heb ik de afgelopen 10 jaar verschillende markt bewegingen gezien, maar waar we nu in terecht zijn gekomen lijkt wel een superlatief in alle opzichten. De hoeveelheid opdrachten is enorm, kandidaten hebben enorme keus, en recruitment is populairder dan ooit. Iedereen in arbeidsbemiddeling zal zeggen dat het geweldig gaat. Maar is dat ook echt zo?

Onze opdrachten van dit moment

Onze opdrachten van dit moment

Dagelijks zijn we het liefst in gesprek met jou, de commerciële carrièremaker die hard op stoom is in het creëren van zijn of haar succes. Maar daarnaast zijn we ook dagelijks in gesprek met opdrachtgevers over hun ambities en groeidoelstellingen. We geven je graag een inkijkje in onze huidige opdrachten. Dat geeft je een indruk. Welke opdracht heeft de uitdaging die bij jou past? We vertellen je er uiteraard graag meer over.