Maak kennis met Vincent

Het nieuwe jaar is voor ons goed van start gegaan. Wij zijn alweer druk bezig met allerlei mooie opdrachten, en krijgen daarbij versterking van een nieuwe business partner; Vincent. Hij gaat zich vanuit de focus op commercieel professionals richten op de marktsegmenten FMCG en (online) retail.

Wie ben je?
Ik ben Vincent Bakker en samen met mijn vrouw Corianne en dochtertje Carice woon ik in de binnenstad van Amersfoort. Ik ben een gezelschapsdier dus je vindt me veel in de stad en haar restaurants en kroegen. Maar nog meer ben ik een zwemfanaat. Al sinds groep 4 lig ik in het water en mag ik voorafgaand aan werk dan ook graag een baantje trekken. Ik heb daarnaast passie voor reizen, lekker eten, Italië en nieuwe ontwikkelingen.

Wat is je achtergrond?
Ik ben opgegroeid in de Noordoostpolder in een warm en hardwerkend gezin, mijn vader werkte als kantoorhouder bij de bank en mijn moeder was lerares. Samen met hen en mijn twee broers brachten we de zomers altijd op de zeilboot door en hebben we heel Nederland en ook delen van de buurlanden vanaf het water gezien. Daarnaast verdienden we bij met werken op het land, krantenwijkjes en allerhande handeltjes.

De afgelopen 8 jaar ben ik werkzaam geweest bij Randstad. Je zou me bijna een Randstad kind kunnen noemen. Gestart in het management traineeship, heb ik diverse (management) rollen mogen vervullen. Zo ben ik verantwoordelijk geweest voor business development van marktgebied Randmeren en Flevoland en als marketing communicatie adviseur werkzaam geweest voor de merken Randstad, Tempo-Team maar ook Yacht. De laatste twee jaar was ik als commercieel manager verantwoordelijk voor de grote klanten in regio Utrecht en Den Haag met een team van bijna 15 intercedenten, recruiters en planners. Daarnaast combineerde ik mijn baan met mijn eigen bedrijfje Amesi, webwinkel en importeur van Italiaanse delicatessen. Samen met mijn broer en een goede vriend hebben we daarmee de mooiste momenten, successen maar ook tegenslagen mogen beleven.

Waarom Echt Carrièremakers?
De keuze is eigenlijk een hele logische. Mijn passies voor arbeidsbemiddeling, mooie producten, ervaring in food en retail en drang naar ondernemerschap komen samen in deze rol. Omdat ik bij Echt de vrijheid heb om vanuit ondernemerschap (ik werk als zelfstandig business partner in het bedrijf) mijn eigen invulling te geven aan waar we voor staan. Echt is dé zaakwaarnemer van commerciële carrièremakers. Daarbij staat de kandidaat centraal en willen we het liefst met hem of haar in gesprek, ruim voordat er een keuze gemaakt moet worden. Zo kunnen we echt meedenken, meekijken en verdiepen om te helpen in het maken van de juiste vervolgstap. En daarmee kwaliteit boven kwantiteit stellen, dat is wat me zo aansprak. En dat is ook hoe ik zelf bij Echt terecht ben gekomen, na gesprekken die al eind 2017 begonnen. Daarnaast ben ik zelf altijd in commerciële rollen werkzaam geweest en wil ik weten wat commercieel topprofessionals drijft, beweegt en beter maakt. Deze koppel ik graag aan de ambities en groeidoelstellingen van ondernemers en bedrijven!

Hoe is je eerste maand bevallen?
De eerste maand is omgevlogen. Ik werd door Joris en Ilona met open armen ontvangen en door het vele contact vooraf voelde het al snel vertrouwd. Er was direct een hoop vertrouwen en erg veel lol. Het mooiste vond ik om de werkwijze van Echt ook direct in de praktijk te mogen ervaren. Eigenzinnig, keuzes durven maken en de kandidaat ook echt centraal stellen, ook wanneer er vanuit opdracht gewerkt wordt. Daarnaast is het werken in een kleiner bedrijf, waar er snel besluiten genomen worden en het vooral om het werk zelf gaat, een verademing na jaren in een groot bedrijf gewerkt te hebben. Tot slot krijg ik enorm veel energie van de waardering die kandidaten en opdrachtgevers uitspreken in onze oprechte en eigen werkwijze. Dat is toch ook wel waarvoor ik dit werk graag doe. Ik kijk dan ook uit naar de komende tijd om dit kantoor verder uit te bouwen.