Ontmoet de carrièremaker: Thomas Bader

Dagelijks zijn we in gesprek met commerciële carrièremakers die hard op stoom zijn in hun carrière. Eén van die carrièremakers is Thomas Bader, via Echt Carrièremakers aan de slag gegaan als Business Development Manager bij Siteimprove in Amsterdam. We blikten met hem terug op zijn contact met en bemiddeling via Echt Carrièremakers nu anderhalf jaar later.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben woonachtig in Bussum, getrouwd en vader van drie kinderen. Anderhalf jaar geleden ben ik als Business Development Manager gestart bij Siteimprove te Amsterdam. Bij Siteimprove ben ik verantwoordelijk voor onze bestaande en de potentiële nieuwe gebruikers binnen de financiële sector en de centrale overheid. Wij bieden een (webbased / SaaS) diagnostische totaaloplossing waarmee onze gebruikers in staat zijn om de aangesloten websites op kwaliteit, toegankelijkheid en vindbaarheid op het hoogste niveau te krijgen en te houden.

Welke rol heeft Echt Carrièremakers gespeeld bij het vinden van je huidige baan?
Na een plezierig traject en enkele voorafgaande sollicitaties (bij andere partijen) werd ik gewezen op een openstaande vacature bij Siteimprove. De omschreven functie en het profiel spraken mij direct aan en paste ook goed bij mijn wensen. Een introductie en eerste sollicitatie werden door Echt Carrièremakers met mij voorbereid en geïnitieerd. Na dit eerste gesprek is het vlot gegaan en ik werk nu inmiddels 1,5 jaar met veel plezier (en succes) bij Siteimprove.

Wat maakt dat je ervoor koos via Echt bemiddeld te worden?
Via een kennis, die - als werkgever - zeer goede ervaringen heeft met Echt kwam ik in contact. In tegenstelling tot vele andere recruitment bureaus, gaan de medewerkers van Echt niet voorbij aan de belangen van de kandidaat en de potentiële werkgever. Er is geen sprake van een hit and run mentaliteit, de kwaliteit naar alle betrokkenen staat voorop. Dit was meteen duidelijk en vanaf de eerste kennismaking werden de werkwijze, verwachtingen en mogelijkheden helder uitgelegd, maar er werd ook goed naar mij geluisterd.

Welke meerwaarde heb je ervaren in je bemiddeling via Echt?
Integriteit en betrouwbaarheid. Per positie werd weloverwogen beoordeeld in hoeverre mijn profiel, competenties en wensen passen en waar nodig of bij twijfel werd desnoods vooraf nog navraag bij een potentiële werkgever gedaan. Bleek een match te beperkt, dan werd ook geen sollicitatie geforceerd en zodoende ook niet onnodige tijd verspild. Was er wel een grote mate van overeenkomst dan werd ook alles op alles gezet om een sollicitatie mogelijk te maken en alles daaromheen te begeleiden.

Hoe heb je de begeleiding in je sollicitatieprocedure ervaren?
Betrokken. In de eerste weken na indiensttreding hield Echt proactief en frequent een vinger aan de pols bij mij en werkgever, waarbij ze ook welwillend waren om bij eventuele onduidelijkheden of vragen nog de helpende hand te bieden. In mijn geval was dit niet nodig, maar evengoed waardevol dat de dienstverlening van Echt niet ophield op het moment van plaatsing.

Zou je Echt aanraden aan andere commercieel professionals?
100%. Een beetje sales professional ziet tegenwoordig door de bomen het bos niet meer en krijgt dagelijks vele aanbiedingen van recuiters e.d., waarbij vaak gouden bergen worden beloofd, maar ik de praktijk weinig van terecht komt en enkel het belang van de bemiddelaar voorop blijkt te staan. Bij Echt volgt een match die past en met de lange termijn in het vizier!